ГРАДОНАЧАЛНИК

Митко Јанчев е роден на 01.11.1981 година. Сопруг на Веселка и татко на три деца: Никола, Стојанче и Мила. Митко Јанчев е дипломиран инженер-геолог на Универзитетот „Гоце Делчев” Штип, а Магистерските студии на истиот ги завршува во отсекот на техничките науки, петрологија, минералогија и геохемија. Во 2022 година докторира на тема Еколошка жешка точка – депонија за индустриски отпад “ХИВ Велес“, минералошки, геохемиски и радиохемиски истражувања и се стекнува со научен назив Доктор на технички науки.
Во 2017 година е избран за кандидат за Градоначалник на Општина Кавадарци од ВМРО – ДПМНЕ. Победува во вториот круг од изборите. Неговата најголема амбиција е Кавадарци да стане убаво место за живеење со изграден систем на работа кој ќе трае во иднина. Оваа негова амбиција ја прифатија и граѓаните и доби огромна поддршка.

За овие избори Јанчев кажа: „Ја водев најтешката битка во мојот живот.“

 

Градоначалник на Општина Кавадарци,

Митко Јанчев

МОЈ ОПШТИНАР

Општината е јавна институција која е сервис на граѓаните и работи во нивни интерес. Проектот “Мој општинар“ има за цел да ги детектира проблемите на граѓаните од терен и потоа да ги решава во рамките на овластувањето на надлежностите на општината, согласно законите за определени теми и статутот на општината.

EU – Final Report – Strings that unite us through migration

ПРОЕКТИ

Општина Кавадарци доби сертификат за посветеност во реализирањето на техничката поддршка од проектот на УСАИД

Општина Кавадарци доби сертификат за посветеност во реализирањето на техничката поддршка од проектот на УСАИД

На Општина Кавадарци и беше врачен сертификат за посветеност во реализирањето на техничката поддршка од проектот на УСАИД.

Истиот проект се однесува на Зајакнување (...)

Донација на компјутерска опрема од страна на компанијата “EPT – electronic precision technology” од Германија

Донација на компјутерска опрема од страна на компанијата “EPT – electronic precision technology” од Германија

Деновите во Општина Кавадарци пристигна донација на компјутерска опрема. Донацијата е обезбедена во комуникација со Александар Мурџев со потекло од Кавадарци кој што живее и (...)

НАСТАНИ

Градоначалникот Митко Јанчев првпат имаше работна средба со амбасадорката на Република Сојузна Германија во Македонија

Градоначалникот Митко Јанчев првпат имаше работна средба со амбасадорката на Република Сојузна Германија во Македонија

Денес градоначалникот Митко Јанчев првпат имаше работна средба со амбасадорката на Република Сојузна Германија во Македонија, Н.Е Петра Дрекслер, како и претставници од амбасадата.

Работен состанок на градоначалникот со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска

Работен состанок на градоначалникот со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска

Градоначалникот Митко Јанчев имаше работен состанок и со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, на кој дадоа акцент на идните два капитални (...)

КУЛТУРНИ МАНИФЕСТАЦИИ

Градоначалникот Митко Јанчев додели благодарници на сите учесници во организацијата на Тиквешкиот гроздобер 2022

Градоначалникот Митко Јанчев додели благодарници на сите учесници во организацијата на Тиквешкиот гроздобер 2022

Од страна на градоначалникот Митко Јанчев беа доделени благодарници на сите учесници во организацијата на Тиквешкиот гроздобер 2022. Во оваа прилика градоначалникот меѓу другото (...)